Merkel herhaalt: ‘Wir schaffen das’

Duitsland zal ondanks de recente aanslagen doorgaan met de opvang van asielzoekers. ,,Wir schaffen das", herhaalde bondskanselier Angela Merkel donderdag op haar traditionele zomerpersconferentie in Berlijn.

Merkel ligt in Duitsland onder vuur vanwege haar volgens velen ruimhartige asielbeleid. Ze zei dat haar land voor een historische opgave staat, maar dat ze er nog steeds van overtuigd is dat die klus te klaren is. ,,We krijgen het voor elkaar. En we hebben in de laatste elf maanden al zeer, zeer veel voor elkaar gekregen."

Aanvankelijk zou de persconferentie van Merkel na het zomerreces plaatsvinden. Vanwege de recente ontwikkelingen besloot Merkel echter om haar vakantie te onderbreken en de jaarlijkse persbijeenkomst te vervroegen.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Het loopt lekker ja, dat moet je toegeven…

 2. Burgermans

  Duizenden wanhopige gelukszoekers verdronken, honderden Duitse vrouwen aangerand, de ene aanslag na de andere en dan wil Mutti Merkel wil nog meer potentiële terroristen naar Duitsland halen. Dat de Duitsers dit pikken is werkelijk ongehoord.

 3. Boven Jan

  Sterk dat ze dat na de aanslagen nog durft te herhalen. Met ‘Wir schaffen das’ bedoelde ze nooit ‘Es wird einfach sein’. We willen in Europa leiders met een visie en daadkracht, zie hier; Angela Merkel. Leiders gaan niet steeds afwachten tot het volk ergens wat van vindt, leiders hebben een plan en denken op lange termijn. Het is goed dat ze vast houdt aan een ideaal. Ze wist dondersgoed dat dit haar de kop kan kosten.

 4. Petercas

  boem

 5. Jerapah

  Merkel verdient alle lof voor beleid. Ze sloeg de spijker op de kop met haar uitspraak dat het westen in oorlog is met IS, maar niet met de islam.

  • Burgermans

   De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Door Merkel’s dommigheid en slappe karakter zijn er al duizenden asielzoekers verdronken, honderden Duitse vrouwen aangerand en zullen er nog talloze terreuraanslagen in Europa gepleegd worden.

   Kortom: ze doet meer kwaad dan goed.

   (in antwoord op Jerapah)
   • Jerapah

    De terreuraanslagen in Europa zijn niet de schuld van Merkel. Merkel is beste kanselier sinds de Wende. Ik ben benieuwd of er een vierde termijn voor haar in zit. Voor de stabiliteit van Duitsland en Europa valt dit zeer te wensen.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Merkel heeft doelbewust miljoenen potentiële terroristen en zedendelinquenten naar Europa gelokt. Natuur is ze daarmee verantwoordelijk voor de massaverdrinkingen, terreuraanslagen en aanrandingen die daaruit volgen.

     Ze is de Kanselier met het meeste bloed aan haar handen sinds die Oostenrijker.

     (in antwoord op Jerapah)
    • Boven Jan

     Die vierde termijn kan ze denk ik op haar buik schrijven, maar dat geeft niet. Ze heeft meer lef getoond dan alle populisten bij elkaar door een besluit te nemen vanuit een ideaal en daarvoor te staan, wetende dat je politieke carriere op het spel staat.

     (in antwoord op Jerapah)

Reacties niet toegestaan