Iraanse vrouw schopt geestelijke in elkaar die wil dat ze zich beter bedekt

Een Iraanse geestelijke beklaagt zich in de staatskrant Mehr News over een aanvaring met een vrouw die op zijn herhaalde verzoeken zich te bedekken reageert door hem finaal in elkaar te schoppen. Hojatoleslam Ali Beheshti verklaart dat hij op weg naar de moskee een vrouw zag die zich ‘onvoldoende bedekt had’ en hij haar ‘beleefd’ opdracht gaf haar outfit te corrigeren. ‘Jij, bedek jij je ogen maar,’ was de respons van de vrouw en toen de geestelijke haar nogmaals zei zich te bedekken, ontplofte ze. ‘Ze beledigde me en begon te schreeuwen en me te bedreigen,’ vertelt de geestelijke aan de krant. ‘Ze duwde me en ik viel op mijn rug op de grond. Vanaf dat moment weet ik niet meer wat er gebeurde. Ik voelde alleen de trappen nog maar van de vrouw die me schopte en uitschold.’ Sinds de Islamitische revolutie van 1979 heeft Iran strikte kledingvoorschriften en de vrouwen moeten in publiek het haar en figuur bedekken met een hoofddoek en een kleurloos ruimvallend gewaad om de religieuze normen en waarden te waarborgen. De staat veroordeelt korte, strakke of kleurige gewaden en hoofddoeken die te los zitten, zodat er haren zichtbaar zijn, en organiseert met regelmaat politiepatrouilles om de islamitische dresscode af te dwingen. Ondanks het pak rammel zal ‘de ergste dag van mijn leven‘ en drie dagen ziekenhuis Ali Beheshti er niet van weerhouden vrouwen aan te spreken op hun kleding, zegt hij, aangezien dat zijn religieuze plicht is.

Bron(nen):   Gawker  Bloomberg    

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Dat zouden meer mensen moeten doen.. 4 uur cuppasoup dan he…dan maak je je ook niet zo druk. Ze had beter haar tieten kunnen laten zien dat had de arme man niet overleefd!

 2. Cornelis Berend

  3 dagen ziekenhuis. Ik denk toch dat die vrouw dan wel weer zo goed ‘bedekt’ was dat de geestelijke niet door had dat het een man betrof. ‘Dekmantel’ is het sleutelwoord schat ik.

 3. gerrit52

  en? krijgt ze de doodstraf?

 4. Koos_Koets

  Drie dagen ziekenhuis… Heeft ze toch niet hard genoeg getrapt.

 5. marielleschaepman

  Sorry, maar ik vind dit geweldig nieuws. Verandering moest toch van binnenuit komen? Hopelijk is dit het begin. Succes, mevrouw!!!!

 6. hoelangnog

  goed nieuws voor de schoenfabrikanten, een exportproduct naar deze landen, werkschoenen met stalen neuzen
  afname gegarandeerd vanf nu

 7. hoelangnog

  opent nieuwe perspectieven voor de export van werkschoenen met stalen neus.

 8. eleonora hardenberg

  Moetn dee vrouwen vaker doen. Heerlijk!

Reacties niet toegestaan