Zo kies je altijd de snelste rij in de supermarkt

Eerst ben je er nog van overtuigd dat je voor de snelste rij hebt gekozen, maar dan zie je naast je dat het bij de andere kassa toch sneller gaat. Sta je dus toch weer in de traagste rij. Gelukkig is er een oplossing. Wetenschappers hebben uitgezocht waar je op moet letten als je zo snel mogelijk wilt afrekenen. Ze komen met een aantal tips:
  • Ga gerust achter iemand staan met een volle kar, beter dan veel klanten met maar een paar boodschappen. Onderzoeker Dan Meyer legt uit: "Iedereen heeft een vaste tijd nodig om te groeten, af te rekenen en in te pakken." Dat duurt volgens zijn onderzoek gemiddeld 41 seconden per klant. Elk product in de winkelkar kost 3 seconden.
  • Kies voor de linker rij. De meeste mensen zijn rechtshandig en zijn daardoor geneigd voor de rechter rij te kiezen.
  • Reken af bij een vrouwelijke kassière. Die werken over het algemeen efficiënter, behalve als ze te lang met klanten praten, dan kun je beter voor een man gaan.
  • Kijk naar de klanten en hun producten: jonge mensen zijn meestal sneller dan oudere en een sixpack water gaat weer vlugger dan zes verschillende flessen frisdrank.
  • Als het kan, ga dan in een rij staan die leidt naar meerdere kassa's. Onderzoek heeft uitgewezen dat die sneller gaan.

Bron(nen):   The New York Times