Kleuter was zo uitgedroogd in het ziekenhuis dat hij vocht uit natte doekjes zoog. En stierf

22 fouten heeft het ziekenhuis gemaakt, waarin de Britse Sean Turner was opgenomen voor een zware hartoperatie. Dat blijkt uit een onderzoek naar het medisch debacle. Hij overleed uiteindelijk zes weken later.

De ouders van de vierjarige Sean stonden perplex toen ze in maart 2012 hun zoontje in het ziekenhuis gingen bezoeken en zagen hoe hij vocht uit natte doekjes zoog. De jongen was volledig uitgedroogd. Het was een van de vele missers van het kinderziekenhuis in Bristol.

Zo was de nazorg na de hartoperatie slecht, liet de verpleging de jongen uitgedroogd achter en kreeg hij drie dagen lang bloedverdunners, terwijl hij die maar zes uur hoorde te krijgen. Ook zou hij te vroeg van de intensive care zijn gehaald en werden talloze signalen waaruit bleek dat het slecht ging, genegeerd.

Zes weken na de operatie overleed hij aan een hersenbloeding. Of hij het anders wel had overleefd, is uiteraard niet te zeggen. “Maar er zijn zo veel kansen gemist om Sean te redden uit zijn wanhopige situatie”, aldus het echtpaar. “Wij moeten na deze horror verder met ons leven”. Het kinderziekenhuis heeft inmiddels excuses aangeboden voor de nalatigheid. “We hebben gefaald en dat spijt me”, verklaarde directeur Robert Wooley.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws