Trein ontspoort in India: tientallen doden

Zeker zestig mensen zijn zondag (lokale tijd) om het leven gekomen door een treinongeval in India. Ten minste veertien wagons ontspoorden volgens Indiase media in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh.

De politie liet weten al zestig lichamen te hebben geborgen, maar het dodental loopt mogelijk nog verder op. In de ontspoorde wagons zitten volgens een hoge spoorwegfunctionaris ,,nog veel passagiers vast''.

De autoriteiten hebben meer dan dertig ambulances ingezet om alle slachtoffers over de te brengen naar ziekenhuizen in de omgeving. Tot dusver zijn volgens Indiase media al honderdvijftig gewonden uit de trein gehaald.

Het is nog onduidelijk waardoor de wagons ontspoorden. Bronnen zeiden tegen The Times of India dat de crash werd veroorzaakt door schade aan het spoor. Onderzoek moet uitwijzen of dat klopt.

De Indiase spoorwegen vervoeren jaarlijks zo'n 20 miljoen passagiers, maar hebben een slechte reputatie op het gebied van veiligheid. Zo kwamen vorig jaar bij een ander treinongeval in Uttar Pradesh 39 mensen om het leven.