Man dringt monnikenhuis binnen en doodt vrouw

De Franse politie is met man en macht op zoek naar een gewapende, gemaskerde man die een vrouw heeft gedood in een bejaardenhuis voor monniken. In het bejaardenhuis in Zuidwest-Frankrijk wonen monniken en enkele nonnen. Het slachtoffer werd met een mes om het leven gebracht, maar de dader zou ook een geweer met afgezaagde loop bij zich hebben.

De politie heeft het bejaardentehuis kamer voor kamer onderzocht op zoek naar de dader en eventuele andere slachtoffers. Volgens de Franse website Le Figaro zijn er inmiddels 60 bewoners in veiligheid gebracht en zijn alle verdiepingen van het bejaardenhuis doorzocht. De zoektocht naar de dader gaat nu verder in de buitengebouwen.

Het gaat om een bejaardenhuis voor Afrikaanse monniken vlakbij Montpellier. Over de precieze toedracht is nog onduidelijkheid. Een medewerkster zou de politie gebeld hebben, nadat ze donderdagavond ontsnapt was.

Over de dader of het motief is nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk of het om een terroristische aanval gaat of om een actie van een eenling.

Er zijn enorm veel hulpdiensten op de aanval afgekomen. De politie van Frankrijk is in een hoge staat van paraatheid, omdat het land het afgelopen jaar meerdere terroristische aanvallen heeft gekend.