Vijf dingen die je moet weten over champagne schenken

Mogelijk gaat er over een paar dagen wel een flesje champagne open om het nieuwe jaar te vieren. Daarom enkele tips om het perfecte glaasje bubbels in te schenken.

1. Nooit knallen
Het is verleidelijk om de kurk er af te knallen, maar doe het niet. Open in plaats daarvan de fles voorzichtig.

2. Twee keer schenken
Schenk een glas champagne in twee fases. Doe eerst een half glas en laat het schuim wegzakken. Schenk daarna het glas vol.

3. Wijnglas
Je kunt champagne beter in een bordeaux-glas doen dan in een flûte. Wacht wel met ruiken tot het hevigste gebruis voorbij is.

4. Belletjes
Lange lagertijden en veel aminozuren maken de opstijgende gasbelletjes fijner. Het belletjesgordijn fungeert ook als geurversterker.

5. Temperatuur
Schuimwijnen en champagne worden vaak veel te koud gedronken. De ideale temperatuur is 12 graden, zoals in een koele wijnkelder.

Bron(nen):   Knack