Erdogan wil meer kinderen bij Europese Turken

De Turkse president Erdogan heeft zijn in Europa levende landgenoten opgeroepen meer kinderen te nemen om zo de invloed te vergroten. ,,Neem niet drie, maar vijf kinderen'', zei hij tijdens een campagnebijeenkomst in Eskisehir in het westen van Turkije.

Meer kinderen is volgens Erdogan een antwoord op het onrecht dat Turken in Europa wordt aangedaan doordat landen als Nederland en Duitsland Turkse ministers geen campagne laten voeren voor een referendum in april. Die volksraadpleging moet hem als president meer macht geven.

Het staatshoofd riep de Turken in Europa op hun leven over de hele linie op een hoger plan te brengen. ,,Daar waar u werkt en woont, daar is nu uw vaderland. Richt meer bedrijven op. Stuur uw kinderen naar betere scholen. Laat uw familie in betere wijken wonen. Stap in de beste auto's. Ga in de mooiste huizen wonen.''

<>

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Bah, dat die Turken hun vrouwen daar voor lenen…

 2. Hannes

  Erdogan zou zijn oproep voor meer kinderen kracht kunnen bijzetten door extra kinderbijslag toe te zeggen vanuit Turkije.
  Maar ja, de Turkse economie staat onder Erdogan op instorten. Dus dat kan hij nooit betalen.

  Duidelijk dat hij op zoek is naar vijanden die hij de schuld kan geven van eigen falen en onmacht.

 3. Diederdick

  Onze moskeeën zijn onze kazernes,onze minaretten zijn onze speren, onze gelovigen zijn onze soldaten en met de baarmoeders van onze moslima’s zullen we Europa veroveren.

Reacties niet toegestaan