Ex-adviseur Trump in gesprek over verklaring

De opgestapte nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft aangeboden voor Amerikaanse Congrescommissies te verschijnen die mogelijke contacten van het campagneteam van Donald Trump met Rusland onderzoeken. Hij wil dan wel gevrijwaard zijn van wat zijn advocaat ,,oneerlijke vervolging'' noemt.

,,Generaal Flynn heeft zeker een verhaal te vertellen en hij wil dat graag vertellen als de omstandigheden dat toelaten'', zei advocaat Robert Kelner.

Flynn moest in februari als nationaal veiligheidsadviseur van de president opstappen. Hij had voor de ambtsaanvaarding van Trump met de ambassadeur van Rusland over de Amerikaanse sancties tegen Moskou gesproken, maar daar niets over gezegd en vicepresident Mike Pence daarover misleid.

De advocaat van Flynn zei dat zijn cliënt ,,doelwit is van niet-onderbouwde publieke eisen van Congresleden en andere politieke critici voor een strafrechtelijk onderzoek''. Hij zei dat Flynn ,,in een zo gepolitiseerde, op een heksenjacht gelijkende omgeving niet ondervraagd wil worden zonder garanties tegen oneerlijke vervolging''.

<>