Pechtold: kabinet dat links en rechts verbindt

D66-leider Alexander Pechtold wil ook na het mislukken van de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks het liefst een kabinet dat ,,links en rechts verbindt''. Hij zei dat woensdag tijdens het Kamerdebat over de vastgelopen gesprekken.

Pechtold wil opnieuw een verkenner van VVD-huize. Die moet een kabinet onderzoeken dat niet alleen links en rechts verbindt, maar ook moet kunnen rekenen op een stabiele meerderheid in de Eerste en Tweede Kamer. Ook moet volgens Pechtold worden gekeken of eerder opgeworpen blokkades nog steeds gelden.

Volgens Pechtold waren de inzet en de politieke wil de afgelopen weken wel aanwezig, maar bleken de verschillen alleen te groot om op dit moment te overbruggen.

Pechtold heeft GroenLinks woensdag niet uitgesloten voor het vervolg. VVD-leider Mark Rutte en CDA-leider Sybrand Buma wilden het woord uitsluiten ook niet gebruiken, maar zij vinden het verschil tussen hun eigen partijen en GroenLinks te groot.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Dan moet Kereltje maar met Wilders gaan regeren, die is immers rechts op het gebied van veiligheid en identiteit en links op sociaal gebied.

Reacties niet toegestaan