5 sommeliers over rosé

Misschien schaam je je een beetje en bestel je in een restaurant liever geen rosé.
Want rosé is geen echte wijn, toch?
Maryse Chevriere: certified sommelier, bij Petit Crenn
“Ik ken het taboe, maar zelf vind ik goed gemaakte rosé heerlijk. Ik drink het vaak”
Craig Collins, Master Sommelier bij de Elm Restaurant Group
“In de wijnindustrie dronken we al zelf veel rosé toen het nog geen trend was. Op het juiste moment is rosé het lekkerste dat er is.
Shannon Westfall, certified sommelier en stichter van
Vinfluence
“Als je rosé alleen bestelt voor de kleur is dit jammer, want er is veel goede rosé en er komen er steeds meer.”
Tim Gaiser, Master Sommelier,verbonden aan de Court of Master Sommeliers
“Op een goede wijnkaart in een goed restaurant hoort in 2017 een goede rosé. Die zijn er volop en die kunnen zeer de moeite waard zijn.”
Pascaline Lepeltier, Master Sommelier, van Rouge Tomate
“Er is veel uitstekende rosé en ook hele goede biologische. Er is ook rotzooi, maar dat is met wit en rood niet anders.”

Bron(nen):   Huffington Post