Deel asielzoekers snapt uitleg levensstijl niet

Van de asielzoekers die net zijn aangekomen in een Nederlands azc begrijpen twee op de tien weinig of niets van het gesprek over de Nederlandse levensstijl. Dat blijkt uit een onderzoek dat de drie asielorganisaties COA, IND en Dienst Terugkeer en Vertrek (DTV) hebben laten doen door bureau Kantar Public.

De centrale boodschap in dat gesprek is wat is bepaald in artikel 1 van de Grondwet, dat in Nederland iedereen mag zijn wie hij is, ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, seksuele voorkeur, ras en geslacht. Zeven op de tien asielzoekers snappen de boodschap naar eigen zeggen wel.

De onderzoekers wilden achterhalen hoe asielzoekers hun bejegening hebben ervaren. Het werd gedaan onder afgewezen asielzoekers die met alle drie de asieldiensten te maken hebben gehad.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Sholem Asch

    Hun eigen bejegening….ongewenst!

  2. Burgermans

    Wat kun je anders verwachten van laaggeschoolde gelukszoekers uit de meest achterlijke landen? Het is niet goed voor ons en niet goed voor hen om die mensen massaal naar het Westen te halen, daarmee kweek je alleen maar meer terreur, misdaad en racisme.

Reacties niet toegestaan