Drama in Houston kost meer dan orkaan Katrina

Samenleving
maandag, 28 augustus 2017 om 12:19
welingelichtekringen header 1
In de Texaanse hoofdstad Houston zijn ruim duizend mensen gered uit overstroomd gebied. De meesten zaten vast op het dak of op de zolder van hun huis. In de agglomeratie Houston wonen 6,5 miljoen mensen. Het is de vierde stad van de VS. Houston kan nog verder onder water lopen doordat de omliggende stuwmeren zo hoog staan dat de kans bestaat dat de dammen het begeven. Daarom is het Amerikaanse leger van plan water uit de meren in een rivier te lozen. Niet alleen de directe schade aan gebouwen is hoog ook indirect lopen de kosten op: havens en olieraffinaderijen zijn voorlopig gesloten. Verzekeringsmaatschappijen zeggen nu al dat de schade van Harvey die van Katrina, de orkaan die in 2005 New Orleans trof, zal overtreffen. Katrina kostte de verzekeringsmaatschappijen destijds 15 miljard dollar aan claims. De werkelijk schade bedroeg echter 110 miljard dollar. CHINE NOUVELLE/SIPA CHINE NOUVELLE/SIPA CHINE NOUVELLE/SIPA CHINE NOUVELLE/SIPA
De tropische storm Harvey in Texas zorgt voor zoveel schade dat de ramp meer gaat kosten dan orkaan Katrina in New Orleans. En de ellende is nog niet voorbij: op sommige plaatsen in de Amerikaanse staat kan er nog zo'n 64 centimeter water bijkomen.
Wetenschappers waarschuwen al jaren voor een ramp als deze. Houston ligt in het pad van orkanen en heeft daarnaast te weinig maatregelen genomen om het water kwijt te kunnen, terwijl de stad maar blijft groeien en groeien. De hoofdstad van Texas staat dan ook op nummer 1 van een lijst met steden die kans lopen op een dergelijke ramp.
harvey 3 584x389
harvey 2 584x408
harvey 584x389
harvey 4 584x389
Bron(nen): Newsmonkey