Dit waren de domste foodtrends van 2017

Oké, je kunt avocado-moe zijn of zelfs genoeg hebben van speciaalbier, maar dat zijn foodtrends waar je toch ook van kon genieten. Dat geldt niet voor het onderstaande rijtje.

Houtskool
Houtskool in je pizza, ijs of broodje, het was een van de slechtste ideeën van het afgelopen jaar. Niet alleen smaakt het smerig, er is ook geen enkel bewijs dat het gezond is, behalve als je vergiftigd bent en dan kun je beter maar helemaal geen pizza eten.

Groenteyoghurt
Het zou de grootste trend van het jaar worden, maar dat is niet gelukt. Waarschijnlijk, omdat het gewoon niet lekker is.

Unicorn-eten
Gordon Ramsay zei al eens: “Unicorns zijn bedoeld voor kindersprookjes en niet voor voedsel. Alles in pastelkleuren en met gekleurde hagelslag er over heen moet je mijden.

Eiwolkjes
Een ei zo bakken dat het eiwit eruit ziet als een wolkje, het was een grote trend op Instagram, maar het is vooral heel veel gedoe om te maken en een gewoon gebakken eitje smaakt net zo lekker.

De bowl
Van een smoothie tot een salade, alles moest dit jaar in een bowl worden geserveerd. Terwijl je smoothies veel beter uit een glas kunt drinken en je een salade gemakkelijker eet van een bord.

Raindrop cake
Overgewaaid uit Japan en perfect voor Instagram: een drillerige doorzichtige cake die eruit ziet als een regendruppel. Een journalist zei daarover: “Ik heb nog nooit iets geproefd met zo weinig smaak. Zelfs water heeft meer smaak.”

Kurkuma-latte
Dit knalgele drankje drinken ze in India al eeuwen en hoeft niet opnieuw in de markt te worden gezet voor de hippere koffietent.

Glitter
Alles versieren met gekleurde glitters, gemaakt van suiker en kleurstof, wie zit er op te wachten? Helaas zet die trend nog wel even door in 2018.

Bron(nen):   The Guardian