Waarom millennials geschokt zijn door de serie Friends

Friends, dé hitserie van de jaren negentig, is sinds kort weer te zien op Netflix. Maar het lijkt erop dat de serie niet echt aanslaat onder jongeren. Ze noemen de serie seksistisch en homofoob.

Wie jong was in de jaren negentig keek Friends. Menigeen heeft elke aflevering van de serie die liep tot 2004 meerdere keren gezien. Niet gek dus dat Netflix de serie in haar assortiment opnam. Maar tijden zijn duidelijk veranderd.

Millennials voelen zich ongemakkelijk bij verschillende scènes in de serie. Ze houden er bijvoorbeeld niet van dat Chandler paranoïde reageert als hij wordt gezien als homo of dat hij flauwe grappen maakt over zijn vader die travestiet is.

Ook vinden ze het seksistisch dat Ross er niet tegen kan dat de nanny die Rachel inhuurt voor hun dochter Emma een man is. Ross vraagt dan zelfs nog of de man gay is. De grappen over het overgewicht dat Monica ooit had, vallen eveneens niet in goede aarde, bijvoorbeeld als Joey roept: “Iemand heeft Monica opgegeten.”

Verder is er de aflevering waarin Rachel een assistent inhuurt niet vanwege zijn kwaliteiten, maar omdat ze met hem wil daten. In deze tijd zou ze erom ontslagen worden, vinden millennials. Er zou bovendien te weinig diversiteit in de serie zitten. Er zijn maar twee donkere personages: dr. Charlie Wheeler en Julia, de vriendin van Ross.

Het zijn grappen die in deze tijd niet meer kunnen, vinden de kijkers van nu. Hebben ze een punt of reageren ze overgevoelig?

Bron(nen):   The Independent