Het roer om: van een kantoorbaan naar de frisse buitenlucht

Charlotte Biskop (29) was redacteur bij de NOS, maar besloot het roer volledig om te gooien. Sinds 1 januari is ze boswachter op Texel.

Ze had genoeg van de ellende en narigheid in de wereld, die ze tegenkwam als journalist zo vertelt ze aan RTL Nieuws. “Ik wist beter hoe de situatie in Syrië was, dan in mijn eigen achtertuin.” Per toeval raakte Biskop in de kroeg aan de praat met een andere boswachter. “Ik zei: mooi vak. Hij zei: we zoeken nog een collega.”

Haar hele leven is veranderd. Van het drukke Almere is ze verhuisd naar het stille Texel. “Nu woon ik op een van de meest afgelegen plekjes van het eiland.” Maar vervelen doet ze zich niet. “Ik heb een enorm uitzicht over de polder en zie allemaal vogels. Daar geniet ik enorm van.”

De meeste mensen in haar omgeving begrepen haar keus. “Iedereen was er zo enthousiast over. Ik ben ook echt verbaasd hoeveel mensen de heimelijke droom hebben om boswachter te worden”, vertelt Biskop. “Want ik had dat eigenlijk helemaal niet.”

Haar nieuwe baan bevalt uitstekend. Behalve traditionele taken als boswachter geeft ze ook rondleidingen en bedenkt excursies. Verder maakt ze op sociale media de rest van Nederland deelgenoot van de prachtige natuur. “Ik kan er ontzettend veel leren. Ik denk wel dat het nog een paar jaar duurt voor ik goed in de materie zit. En ik mag veel naar buiten, dat is een supergroot cadeau.”

Bovendien staat ze nooit meer in de file. “Als ik nu naar mijn werk rij kom ik maar één auto tegen.” Dat is wel iets anders dan de dagelijkse files op de A27. “En het is ongelofelijk hoeveel sterren je hier kan zien.”

Bron(nen):   RTL Nieuws