Gezant paus luistert toch naar slachtoffer misbruik

Samenleving
door Admin
zondag, 18 februari 2018 om 5:32
gezant paus hoort verhaal slachtoffer misbruik1518928821
Paus Franciscus heeft zich in de nesten gewerkt tijdens zijn bezoek aan Chili door het op te nemen voor mgr. Juan Barros, een bisschop die beschuldigd wordt van misbruik. Nu probeert een gezant de schade te herstellen. Die gezant, Charles Scicluna, heeft de eerste getuigenis van een misbruikslachtoffer gehoord.
De bisschop van Osorno wordt ervan beschuldigd een pedofiele priester die zich heeft vergrepen aan minderjarigen te hebben beschermd.
,,Ik heb voor het eerst het gevoel dat er naar ons geluisterd wordt'', vertelde slachtoffer Juan Carlos Cruz na zijn gesprek met Scicluna in New York.
De gezant reist door naar Chili waar hij de komende week nog meer slachtoffers gaat horen.
Paus Franciscus hield Barros eerder deze maand de hand boven het hoofd omdat bewijzen voor diens betrokkenheid ontbraken. Hij verontschuldigde zich tijdens de terugvlucht naar Rome wel voor zijn woordkeus.
De Chileense slachtoffers beweren dat Barros van de misstanden wist en dat hij zelfs aanwezig is geweest toen ze in 2011 werden misbruikt door de priester. De dader is door de rechtbank van het Vaticaan schuldig bevonden voor het misbruik.