Moeder vertelt hoe haar dochter blind raakte na drugsgebruik: “Het was afschuwelijk”

De twintigjarige Kaylee Muthart uit South Carolina verloor enkele weken geleden definitief haar zicht na het gebruik van harddrugs. Haar moeder doet nu haar verhaal in People Magazine.

Kaylee was altijd een opgewekte, sociale tiener, maar een half jaar voor het verschrikkelijke incident kwam ze in aanraking met methamfetamine. Ze zou zich enkele dagen later laten opnemen in een afkickkliniek. Nu ligt ze nog altijd in een gewoon ziekenhuis.

Ogen uitsteken
Op de rampzalige dag had ze meth gebruikt, die vermoedelijk vermengd was met een andere chemische stof. Ze begon te hallucineren en dacht dat de wereld letterlijk op zijn kop stond. Ook hoorde ze stemmen die haar zeiden dat ze haar ogen moest opofferen om in de hemel te komen. Daarop heeft ze haar eigen ogen uitgestoken.

Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, maar haar ogen konden niet meer worden gered. Moeder Katy Tompkins vertelt over het moment dat de artsen vertelden dat Kaylee blind was: “Het was verschrikkelijk. Ik kan niet eens uitleggen wat ik voelde toen ik het hoorde. Het was afschuwelijk, gewoonweg horror.”

Nieuw leven
Twee weken na het ongeval ligt Kaylee nog steeds in het ziekenhuis. Ze heeft een lange weg te gaan. “Ze doet het erg goed. Ze krijgt allerlei behandelingen, maar ze moet bijna alles opnieuw leren. Het is net alsof ze weer aan het begin van haar leven staat.” Tompkins vindt het nog steeds moeilijk dat haar dochter nooit meer zal kunnen zien. Ïk houd niet van het donker en dan denk ik: het arme kind zal altijd in het donker leven.”

De artsen geven Kaylee antibiotica en houden haar oogleden vochtig. Ze hebben aangeraden om kunstogen te nemen om haar gezichtsstructuur te behouden en om te voorkomen dat er bacteriën in de gaten komen waar eens haar ogen zaten. Het meisje heeft haar moeder laten beloven om kunstogen te kiezen in dezelfde kleur groen als de ogen waar ze mee geboren werd.

Bron(nen):   The Independent