Politie zoekt verdwenen Orlando (17)

Samenleving
maandag, 26 februari 2018 om 5:39
schermafbeelding 2018 02 26 om 053414
De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam. De scholier had vorige week zondag een internetdate met een man uit Den Haag. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. De 17-jarige jongen zei vorige week zondag tegen zijn moeder dat hij naar een vriendin ging. In werkelijkheid had hij afgesproken met een man via Grindr, een dating-app voor homoseksuelen. De politie heeft de man met wie hij een date had opgespoord. Deze zegt dat hij Orlando die zondagavond heeft afgezet bij de bushalte aan het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg. Van daaruit zou de jongen teruggaan naar Rotterdam. Orlando appte om kwart voor 12 nog aan zijn moeder dat hij wat laat was. En sindsdien is het stil. De politie weet via vrienden en familie dat hij nooit verplichtingen mist en dat het nog nooit is voorgekomen dat hij wegblijft na dates via sites en apps. Ook vindt de politie het alarmerend dat er na zondag geen activiteit meer is geweest op Orlando’s bankrekening en telefoon.
,,Het gaat om een jongen met een druk sociaal leven. Hij gaat wel vaker even zijn eigen gang, maar dit klopt niet. Hij laat nooit zo lang niks van zich horen", zegt een woordvoerder van de politie tegen het AD.
Orlando's familie en vrienden worden gek van bezorgdheid. Ze vermoeden dat de app-berichtjes niet door hemzelf zijn getikt. ,,In de berichtjes staat 'misschien' en 'oké', terwijl Orlando áltijd 'miss' en 'ok' schreef", zegt een vriendin tegen het AD.
Bron(nen): AD