Agente arresteert man: “Hij zei dat hij aids heeft en dat ik het ook zou krijgen”

Agent Maaike schrijft een heftig verhaal op haar Facebookpagina. Op vrijdagavond negen februari arresteert ze in Eindhoven een woedende man. “Ik heb aids! En ik ga ervoor zorgen dat jullie dat ook krijgen!” schreeuwde hij.

De politie kreeg een melding dat er ergens in de stad een man woedend op de deur van het huis van zijn ex-vriendin stond te bonzen. Hoofdagent Maaike ging er op af. Toen ze hem om legitimatie vroeg, kreeg ze als antwoord: “Die heb ik wel, maar krijg je niet. Pisvlek!” Ze keek hem aan. “Ik keek recht in zijn ogen en zag niets anders dan agressie. Ik dacht: Oké, dit wordt knokken.”

Na een worsteling wisten zij en haar collega de man te boeien en in het politiebusje te krijgen, maar hij bleef zich verzetten dus haar collega moest hem blijven vasthouden, terwijl Maaike naar het bureau reed. De man had een hoofdwond opgelopen bij de arrestatie. Hij probeerde zijn hoofd met bloed aan de agent af te vegen en schreeuwde op een zeker moment: “Ik heb aids en ik zorg dat jullie dat ook krijgen.”

“Mijn maatje zat helemaal onder het bloed toen ik hem aankeek,” schrijft ze. Beide agenten hadden wat kleine wondjes op hun handen over gehouden aan de schermutselingen. Konden ze echt hiv hebben opgelopen? Ze zijn onderzocht door een arts en hadden geluk: geen van beide was besmet. “Godzijdank, wat een opluchting!” besluit de agente.

Bron(nen):   AD