Nergens veilig: talloze filmpjes van naakte vrouwen in kleedkamers

Je hoeft er niet voor naar de krochten van het internet. Met enkele muisklikken zit je op een forum waar mannen filmpjes uitwisselen van naakte vrouwen. Beelden die zijn gemaakt in kleedkamers van sportscholen, winkels of sauna’s.

Vorige week ontstond ophef toen er naaktfilmpjes opdoken van de Nederlandse handbalvrouwen. De beelden waren gemaakt in een sauna. Maar zij zijn lang niet de enigen die ongewild bloot op internetfora verschijnen. Gluurders maken stiekem filmpjes met minicamera’s die ze verstoppen in kleedkamers of op toiletten. Soms worden beveiligingscamera’s gehackt of filmen de voyeurs bij de buren naar binnen.

Het AD bezocht de site waar ook de filmpjes van de handbalsters stonden. Je kunt je gratis registreren om foto’s te bekijken. Word je betalend lid dan krijg je ook video’s te zien. Op het forum scheppen mannen tegen elkaar op over wat ze hebben gefilmd. Zo schrijft ene Maxpower trots: ‘Mijn beste video ooit!’ Te zien is hoe een meisje nieuw ondergoed past. Hij oogst veel waardering voor zijn filmpje.

Het is lastig om er iets tegen te doen. “Het grootste probleem is dat je eerst de beheerder van de website moet aanspreken. Grote kans dat die in het buitenland zit. Deze site zit in de Verenigde Staten en daar gelden veel minder strenge privacyregels,” aldus ict-jurist Arnoud Engelfriet.

Bron(nen):   AD