Het effect van klimaatverandering in foto’s

Klimaatverandering zet door en de effecten daarvan worden almaar groter. Hieronder een slideshow waarin deze ongunstige effecten in beeld zijn gebracht: [gallery link="file" order="DESC" columns="2"]

Bron(nen):   All that is interesting       

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Enno de Witt

  Zomaar wat willekeurige plaatjes zijn geen bewijs voor menselijke invloed op het klimaat.

  • kletsmajoor

   Precies. Het zegt meer over de associaties die mensen zelf hebben bij de plaatjes.

   (in antwoord op Enno de Witt)
   • Barry Gillis

    Zomaar een paar willekeurige commentaren zeggen ook helemaal niets.

    Ik accepteer wel hetgene wat het overgrote deel van de wetenschappers die kennis van zaken hebben beweren en verwoordt word door alle wetenschappelijke organisaties. Klimaatsverandering gebeurt, CO2 is de grootse invloed, mensen zijn verantwoordelijk voor de CO2 uitstoot.

    Maar natuurlijk als je in samenzweringen geloofd dan is het eenvoudig om dat allemaal te verwerpen.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Ik zie dat je alle reakties bent afgegaan en iedereen verwijt samenzweringen te zien. Misschien ben jij degene die overal samenzwerimgen ziet. Niet zo schrikken als mensen kritisch zijn, uiteindelijk wordt wetenschap daar beter van.

     (in antwoord op Barry Gillis)
     • Barry Gillis

      Nee hoor, maar om de gangbare wetenschap te negeren is het geloof in een gigantische samenzwering nu eenmaal nodig.

      Klimaat-sceptici zijn eigenlijk wetenschap verwerpende samenzweringsgelovigen. Dat is tenminste de stereotypering waar ik hier voor kies.

      Kritiek is goed, wat mij betreft tenminste, anders zou ik mezelf niet kunnen tolereren. Pretenderen dat wat hier gebeurt de wetenschap zou helpen? Wow waar te beginnen, ik weet het het is zo simpel ik doe het gewoon af alszijnde complete uit je duimgezogen zelfonbewuste paardenstront.

      Je gaat toch zeker niet beweren dat jouw argument hier ook maar iets te doen heeft met een serieuze wetenschappelijke discussie?

      Ik ben zo arrogant om te denken dat ik beter bekend ben met dit onderwerp dan jullie allemaal bij elkaar, maar als ik van mijzelf zou denken dat dit enige relevantie heeft op iets anders dan Welingelichtekringen.nl dan mag je mij voor gek verklaren, en daar zal ik dan ook mee afsluiten- je hebt ze niet allemaal op een rijtje.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Ik zei nog: niet schrikken van kritische mensen, maar dit lijkt wel een paniekaanval.

      (in antwoord op Barry Gillis)
     • Barry Gillis

      Ik zal het uitleggen, ik daag je uit om een degelijke redenering te geven ,dan beloof ik om je niet meer te dissen.

      Maar doe je best om het af te doen met een slap aftrekseltje van het herhalen van wat je al gezegd hebt terwijl je je vingers in je oren steekt en roept LALALALALA WAT IK HOOR NIET WAT JE ZEGT.

      Wat eigenlijk gewoon betekend dat je verder niets hebt.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Nee, ik word liever door jou gedisst, is veel leuker.

      (in antwoord op Barry Gillis)
     • Barry Gillis

      Graag gedaan.

      (in antwoord op kletsmajoor)
 2. FloatingSoulPeter

  Zeur nou toch eens niet over die veranderingen steeds. Dat gebeurde er ook zonder mensen. Polen worden evenaren en evenaren worden polen. De mens is zo totaal onbeduidend. Alleen al de arrogantie dat wij iets veroorzaken. Alles is 100% natuurlijk dus ook de chemicaliën. De mens bespoedigt misschien alleen iets. We zijn door de natuur gemaakt. Dus als de natuur zichzelf nu afmaakt d.m.v. ons dan zij dat zo.

  • Barry Gillis

   Ja wat een geniaal advies laten we niet zeuren, laten we het er niet over hebben want jij denkt dat het toch onzin is en je hebt geen zin om met die onzin geconfronteerd te worden.

   Bovendien alles is onzin niets is waar, alles is opinie. Als je vindt dat zwaartekracht niet bestaat kun je zo wegvliegen.

   Niet alleen hebben we geen invloed op deze veranderingen, maar als de natuur ons nu afmaakt doordat we wel invloed hebben dan is dat zoals het is.

   Ik denk dat jouw denkwijze algemeen gedachtegoed moet worden, werkelijk waar ik denk dat je de grootste filosoof van de komende jaren wordt.

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)
 3. gerrit52

  als het nu in de middeleeuwen gemiddeld warmer was dan nu, dan begrijp je dat het daarna weer kouder werd. anders waren die gletsjers er niet eens.
  wij mogen dan denken tot veel in staat te zijn, maar dit niet. wij kunnen niet de natuur beinvloeden. echt niet!

  • Barry Gillis

   Echt niet joh? Dus het is toch allemaal een samenzwering? Wij kunnen de natuur niet veranderen, al die wetenschappers weten niets, bovendien zijn ze frauduleus en manipuleren ze bij het leven.

   Wow ik ben diep onder de indruk van de argumenten die je aanhaalt, die zijn helemaal niet al tien keer onderuit gehaalt en ook geen complete onzin.

   (in antwoord op gerrit52)
 4. Dead Silence

  Volgens mij klimaatveranderingen al aan de gang sinds onze planeet koud genoeg was geworden om een atmosfeer te hebben en de continenten ronddrijven over het oppervlakt. Selectie van dode bossen, opgedroogde meren en smeltende gletsjers is een simpel voorbeeld van achterhaalde milieupropaganda en subsidiepotten.

  • Barry Gillis

   Uiteraard is er constant verandering, zeker als je kijkt over een periode van miljoenen of miljarde jaren. Dit is irrelevant voor wat we nu zien, behalve als je je ogen stijf dichthoudt, als je niet wil zien dan zie je niets.

   En uiteraard is het een samenzwering, de feiten zijn allemaal gefabriceerd door de superieure propaganda machine van de “big milieu-industrie”.

   (in antwoord op Dead Silence)
 5. RhodBerth

  Morgen graag wat plaatjes over de gruwelijke gevolgen van de herfst en de winter. Genocide onder de blaadjes en doodgevroren insecten. Het is gruwelijk.

  • Barry Gillis

   Wow het weer verandert iedere dag, daarom is er helemaal niets aan de hand en moeten andere mensen ook hun kop in het zand steken.

   Tja tegen zulke logish machtsvertoon kan ik niet op, je hebt gewonnen.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Het weer, de seizoenen, het klimaat, het veranderd inderdaad continu. Overigens weet ik nu wat ik gewonnen heb, ik plaatste een feitelijke constatering zonder daar een conclusie uit te trekken. Waarom reageert u daar zo als door een wesp gestoken op?

    (in antwoord op Barry Gillis)
    • Barry Gillis

     He is een standaard “argument” wat veelal gebruikt wordt, het weer veranderd constant- dus klimaatsverandering is onzin.

     Als door een wesp gestoken? Nou als ik door een wesp gestoken word reageer ik echt niet op een ironisc/sarcastische/satirische manier.

     Maar wat bedoelde u dan precies? wellicht kunnen we elkaar beter leren begrijpen als we beter communiceren, dus duidelijk vertellen wat we bedoelen, ons bewust zijn van de politieke gevoeligheden in controversiele situaties, en zorgen dat we niet de fout maken om de onzinnigheden omtrend dat onderwerp per ongeluk te herhalen of simpelweg dingen te roepen die op een ongewenste manier opgevat kunnen worden.

     Oh wacht dat is de norm in welingelichte kringen in de echte wereld, wellicht is het onredelijk om te verwachten dat dit in de virtuele wereld mogenlijk is.

     (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      Ik reageer op WIK die deze plaatjes plaatst en daarmee insinueert hoe verschrikkelijk het is dat het klimaat veranderd en dat we daar iets aan moeten doen, zonder daar overigens ook maar enige relevante duiding bij te plaatsen. Daarom stel ik dat we op deze manier ook plaatjes van seizoensveranderingen kunnen plaatsen zonder duiding.

      De door WIK geplaatste plaatjes van klimaatverandering zeggen op zich niks. Het klimaat veranderd inderdaad. En de laatste tijd extra snel. Maar hoe komt dat? Dat is de vraag. Het zomaar plaatsen van ‘bewijzen’ van klimaatsverandering bewijst niks en heeft geen ander doel dan onderbuikgevoelens aanwakkeren.

      (in antwoord op Barry Gillis)
     • Barry Gillis

      Het is wel degenlijk een serieus probleem volgens een overweldigende meerderheid van klimaatwetenschappers, en wetenschappelijke organisaties.

      Er is een minieme kans dat al deze intelligente mensen het mis hebben, maar de gangbare redenatie waarom het klimaat veranderd is doordat de CO2 in de atmosfeer wordt verhoogd door menselijk handelen.

      Daarover is geen serieuze discussie, die was 20 jaar geleden.Tegenwoordig gaat de discussie over wat de impact zal zijn en wat succesvolle maatregelen zijn om te nemen.

      Plaatjes zijn geen bewijzen, dat klopt. Het is een visualisatie van de gevolgen. De onderbuikgevoelens zijn vooral die van jezelf omdat je waarschijnlijk niets gelooft van al die onzin inclusief alle argumenten die ik in mijn hele leven zou kunnen geven.

      (in antwoord op RhodBerth)
     • Barry Gillis

      Maar mocht ik het mis hebben hier zijn de authoritaire organisaties waar ik het over heb.

      http://www.aaas.org/news/press_room/climate_change/climate_change_qa.shtml

      http://www.pacinst.org/climate/climate_statement.pdf

      Als dit niet genoeg is vraag maar om meer.

      (in antwoord op Barry Gillis)

Reacties niet toegestaan