Dode bij brand in Trump Tower in New York

Samenleving
door anp
zondag, 08 april 2018 om 2:56
dode bij brand in trump tower in new york1523149454
NEW YORK (ANP) - In de Trump Tower in New York heeft zaterdag een brand gewoed. Daarbij is een man om het leven gekomen en raakten vier brandweerlieden lichtgewond. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.
De brandweer rukte uit voor een brand in een appartement op de 49e verdieping van het gebouw. Op beelden is te zien hoe zwarte rook en vlammen hoog uit de toren op 5th Avenue komen. Zeker tweehonderd brandweermannen waren ter plaatse en de omgeving was afgezet.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft in de Trump Tower een kantoor en een woning. Hij en zijn familie zijn zelf momenteel in Washington. Trump meldde op Twitter dat de brand uit is. Hij bedankte in de tweet de brandweerlieden en meldde dat de wolkenkrabber ,,goed gebouwd" is.
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de brand. Begin dit jaar woedde op het dak van de beroemde toren ook al een brand. Die was veroorzaakt door een elektrische installatie. Daarbij raakten minstens twee mensen gewond.