De kans is nihil: man wint Lotto twee keer in één week

De kans dat je in Australië de Lotto wint is 1 op 15.746.501. En toch slaagde een man uit Sydney er in om in één week twee keer te winnen.

Hij won niet de hoofdprijs, maar wist in totaal wel 2,5 miljoen Australische dollar (AUD) binnen te harken, omgerekend zo’n 1,5 miljoen euro. Vorige week maandag won de veertiger, die anoniem wil blijven, al een miljoen AUD bij een reguliere trekking. Maar tot zijn grote verbazing had hij afgelopen zaterdag weer prijs: hij won anderhalf miljoen van de totale prijzenpot van 20 miljoen.

De man was uiteraard dolgelukkig. “Dit is absoluut geweldig. Ik ben erg blij. Twee keer in één week, het is te mooi om waar te zijn. De kans om twee keer te winnen in zo’n korte tijd moet bijna onmogelijk zijn.” Hij wil een groot deel van zijn geld beleggen, maar denkt er ook over om een huis te kopen. “Een reis naar Honolulu komt er ook sowieso, en ik heb mezelf intussen al getrakteerd op een nieuwe auto. Maar met de rest wil ik verstandig omgaan.”

De geluksvogel gelooft niet in pure mazzel, wel in God. “Ik denk dat God gewoon voor me zorgt.” Hij blijft dan ook deelnemen aan de Lotto. “Je weet maar nooit of ik nog eens geluk heb.”

 

Bron(nen):   HLN