Wie heeft er recht op de armleuning in het vliegtuig?

De zomervakantie komt er weer aan. Grote kans dat je binnenkort in een vliegtuig stapt. Het liefst rust je dan lekker met beide armen op de armleuning, maar er is niet genoeg leuning voor iedereen. Hoe los je dat op?

Je kunt natuurlijk zorgen dat je vooraan in de rij staat, zodat de kans groot is dat je als eerste zit en dus beide armleuningen kunt inpikken. Maar dat is niet erg beleefd. Er is een vliegtuigarmleuningetiquette en die is heel simpel: de middelste passagier heeft recht op allebei de leuningen. De middelste stoel is verreweg het minst comfortabel. Je hebt de minste ruimte, kunt niet uit het raampje kijken, maar ook niet even je benen strekken in het gangpad. Om de arme middelste passagier tegemoet te komen, geef je hem of haar dus beide armleuningen.

Stel, je bent de pechvogel die zelf op de middelste stoel is geplaatst en je buren kennen de vliegtuigarmleuningetiquette niet, maar hebben nietsvermoedend je leuning ingepikt dan kun je best voor jezelf opkomen en vriendelijk uitleggen dat jij de eerste rechten hebt. Ben je iets minder sociaal vaardig aangelegd dan kun je ze ook langzaam doch dwingend van de leuning afduwen.

Bron(nen):   HLN