Koppel valt te pletter tijdens het maken van een selfie

Een koppel wilde een selfie maken vanaf een veertig meter hoge wal, die een van de populairste stranden van Portugal ommuurt. Vermoedelijk verloren ze hun evenwicht en vielen naar beneden. Ze werden een dag later levenloos op het strand aangetroffen.

Het gaat naar verluidt om een Brits-Australisch stel dat op vakantie was in Ericeira, een schilderachtig kustplaatsje dertig kilometer onder Lissabon. Het koppel viel van de muur en kwam terecht op Praia dos Pescadores, vertelt de Portugese krant Correio da Manhã.

Volgens de lokale hulpdiensten wilden de man en vrouw een selfie nemen vanaf de muur boven het strand. “Alles wijst erop dat ze met een selfie bezig waren. We vonden een mobiele telefoon op de muur. Het toestel dreigde te vallen. Zij leunden voorover om hem te grijpen en vielen naar beneden,” beschrijft het hoofd van de reddingsdienst Rui Pereira da Terra.

Ze zijn tientallen meters lager op het strand terecht gekomen. Portugese krant Jornal de Notícias, schrijft dat vissers een ‘horror scene’ aantroffen toen ze de lichamen rond half zeven in de ochtend vonden. “Eerst dachten de vissers dat er mensen op het strand lagen te slapen,” aldus de krant. “Pas toen ze dichterbij kwamen zagen ze dat het koppel dood was. Ze schrokken enorm van wat ze zagen.”

 

Ericeira is een populaire surfspot. Het strand is omringd met kliffen en een veertig meter hoge muur. Het is niet de eerste keer dat toeristen er naar beneden vallen.

Bron(nen):   The Guardian