Vrijwilliger Gilles overleden bij ongeluk Pinkpop: “Hij was altijd vrolijk”

Tijdens een persconferentie maakte de politie meer bekend over het ongeval op het Pinkpopterrein vanochtend, waarbij één man om het leven kwam en drie mensen zwaargewond raakten.

Zo is duidelijk geworden dat een 34-jarige man uit Heerlen de aanrijding veroorzaakte. Hij heeft zich zelf bij de politie gemeld. De oorzaak is nog onduidelijk. Het dodelijke slachtoffer is de 35-jarige Gilles Boux de Casson eveneens uit Heerlen.

Hij werkte als vrijwilliger onder meer voor Pinkpop. ​”Iedereen is kapot”, zegt Johan de Niet, directeur Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen, waar Gilles als vrijwilliger werkte. “Hij was een ontzettend grote muziekliefhebber. En een heel fijne medewerker. Altijd vrolijk.”

De Niet weet het nog maar net. “Vanmorgen druppelden de berichten binnen dat een van onze vrijwilligers bij het ongeluk betrokken was”, vertelt hij. Hij is zich ‘kapot geschrokken’. “Je kunt het niet geloven. Dat zoiets kan gebeuren… Onvoorstelbaar. Gilles werkte al jaren als vrijwilliger voor ons, en ook voor Bureau Pinkpop.”

Volgens De Niet was Gilles net klaar toen het ongeluk gebeurde. “Ze stonden nog even te kletsen, begreep ik, en toen kwam die bus eraan.” Zover bekend zijn de gewonden geen vrijwilligers. “Ik heb iedereen gesproken. Ze komen zo direct naar ons kantoor.”

De Niet zegt nogmaals dat hij het niet kan geloven. “Vrijdag hadden we, zoals alle voorgaande jaren, een Pinkpopborrel. Daar was Gilles nog. De stemming was goed. Iedereen had zin in het festival, Gilles ook. Velen zijn fan van Pearl Jam. En nu heerst hier grote verslagenheid.”

Bron(nen):   RTL Nieuws