Zo zorg je dat inbrekers jouw huis overslaan in de vakantie

De favoriete tijd van inbrekers is weer aangebroken. In de vakantie staan tal van huizen leeg en kunnen ze dus ongestoord hun gang gaan. Business Insider komt met een aantal tips, zodat jouw huis wordt overgeslagen.

1. Doe de online cursus van de politie
De politie legt online uit hoe inbrekers te werk gaan. Denk aan de ‘babbeltruc’, een gaatje boren om een deur te openen of de flippermethode. Door te denken als een inbreker kun je je huis beter ‘inbraakproof’ maken is de gedachte.

2. Plaats geen ‘please rob me’-bericht
Nog steeds zijn er veel mensen die op Facebook trots over hun vakantieplannen vertellen. Doe het niet. Inbrekers kunnen meelezen en vinden het maar wat fijn om te weten dat jij zaterdag naar Spanje vertrekt. Ook je camper of volgeladen auto dagen voor je deur neerzetten kan dieven op ideeën brengen.

3. Doe de lichten aan
Koop een tijdschakelaar en zorg dat de lichten in en om je huis op gezette tijden aan en uit gaan. Een bewegingssensor is ook een goed plan. Als er een inbreker op je stoep staat, komt hij vol in het licht te staan. Dat vindt hij niet fijn.

4. Hang camera’s op
Je kunt camera’s in en om je huis ophangen en die op afstand in de gaten houden. Met het systeem van Nest krijg je een melding van verdachte situaties en kun je zelfs via je telefoon wat roepen naar indringers.

5. Leg geen sleutel onder de deurmat
Een paar simpele algemene tips: leg geen sleutel op een te voor de hand liggende ‘geheime’ plek. Leg kostbare spullen uit het zicht en zorg dat je brievenbus niet uitpuilt. Vertrouw je het echt niet dan kun je nog vragen of vrienden zin hebben om een tijdje in je huis te logeren.

Bron(nen):   Business Insider