Nederlands stel doorstaat twee aardbevingen in één vakantie

Vorige week op Lombok ging het rieten strandhuisje van et Almelose paar Arno Germs (56) en Emma Vissia (57) heftig schudden. Het bleek een tamelijk zware aardbeving. Vandaag waren ze op Bali. En daar was alweer een aardbeving. “We dachten even dat er in de hotelkamer boven ons een heftig feestje was”, zegt Emma Vissia tegen Tubantia. “Het plafond begon plotseling te schudden. En toen riep Arno: ‘dit is er weer één. Naar buiten!’.

“Het water klotste over de rand van het bad en ik merkte aan de hotelmedewerkers, die ook naar buiten waren gevlucht, dat ze bang waren. Zij kennen de omstandigheden daar beter dan wij en dat maakt je er dan ook weer niet geruster op. De adrenaline gierde echt door mijn lijf.”

In Bali zien ze geen schade om hen heen, maar op Lombok was dat anders. “Waar wij zijn, staat alles gelukkig nog overeind. Maar vorige week, op Lombok, zagen we hotels met grote scheuren in de muren en ingestorte huizen.” Woensdag vliegen ze terug. Ze vinden het ook ‘mooi geweest’, zegt Emma. Vooral omdat er ook nog naschokken kunnen volgen.

 

Bron(nen):   Tubantia