Bruid stuurt kinderen naar huis op bruiloft: “Ben ik nu een slecht mens?”

Het stond expliciet op de uitnodiging: geen kinderen. Toch was er één koppel dat hun kroost mee had genomen. De bruid verzocht hen vriendelijk om de kinderen weg te brengen. "Ben ik nu een vreselijk mens," vraagt de Engelstalige vrouw op platform Reddit. Het stel bracht een baby en een peuter van een jaar of drie mee naar de receptie en het feest. De bruid kende hen niet zo goed. Het waren eerder vrienden van de familie dan van haarzelf. “Tijdens de huwelijksceremonie liet ik het gewoon voor wat het was. Ik had andere dingen aan mijn hoofd. Ik dacht ook dat iemand de kinderen na de ceremonie misschien kwam ophalen. Dat was ook het geval voor mijn bruidsmeisje en nog enkele andere kindjes”, schrijft de bruid.

Maar op de receptie waren de kinderen er nog steeds. “Ik had geen zin om het zelf op te lossen en stuurde mijn wedding planner om te vragen of iemand de kinderen nog kwam ophalen. Ik zag ze van op een afstand discussiëren en besloot de weddingplanner maar beter bij te staan. Het koppel dacht dat ik hen kwam helpen want ze begonnen te praten over hoe grof mijn eventplanner wel niet was.”

Ze hadden het mis. De bruid hield voet bij stuk en de bruidegom was het met haar eens. Het stel droop beduusd af. “Gelukkig verlieten ze het feest dan zonder al te veel lawaai maar het hele tafereel was enorm gênant en het waren precies die situaties die ik wilde vermijden.”

Op Reddit schrijft ze dat sommige familieleden nog steeds kwaad op haar zijn. Toch zijn de meesten op het platform het wel met haar eens. Ze vonden het juist onbeschoft dat het koppel de instructie op de uitnodiging had genegeerd. Bovendien schreef iemand: "Je hoeft helemaal niet uitleggen of legitimeren waarom je geen kinderen op je eigen feest wil”.

Bron(nen):   HLN