Oliedomme vrouw doet Bird Box-challenge en veroorzaakt ongeluk

Een zeventienjarig meisje leek het een leuk idee om geblinddoekt auto te gaan rijden. Ze deed de zogeheten Bird Box-challenge naar de populaire Netflix-film. Maar aangezien ze niet in een film speelt, ging het helemaal mis en veroorzaakte ze een ongeluk even ten noorden van Salt Lake City. Gelukkig raakte niemand gewond.

In Bird Box moet een vrouw, gespeeld door Sandra Bullock, met twee kinderen zien te ontsnappen aan een duistere kracht, die mensen dwingt tot zelfmoord als ze hem zien. Daarom loopt, vaart en rijdt Bullock geblinddoekt rond. De film is gigantisch populair op Netflix en leent zich (volgens veel mensen) uitstekend voor een internetchallenge. Dus duiken er talloze video’s op van mensen die geblinddoekt hun dagelijkse activiteiten uitvoeren, soms wel 24 uur lang.

Netflix waarschuwde op Twitter al om niet mee te doen aan het debiele spel: “Ik kan niet geloven dat ik het moet zeggen, maar: breng jezelf alsjeblieft niet in gevaar met deze Bird Box-challenge. We weten niet wie dit is begonnen, en fijn dat we zo geliefd zijn, maar Boy en Girl (dat zijn personages uit de film) hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in het ziekenhuis belanden door memes.”

De politie in Utah heeft ondertussen een officiële waarschuwing uitgevaardigd: ‘Rijd alsjeblieft niet met een blinddoek voor’.