Spanje in de ban van peuter die in 110 meter diepe put zit

De tweejarige Yulen viel tijdens een familie-uitje in de bergen van Málaga in een 110 meter diepe put. Het lukte reddingswerkers tot nu toe niet om de peuter uit het slechts 25 centimeter brede gat te halen. Spaanse media houden lezers live op de hoogte van de reddingsactie.

De put werd ooit gegraven om te zoeken naar water. Gisteren rond 14 uur viel het kind erin. Sindsdien zijn zo’n honderd reddingswerkers op zoek. Dat doen ze onder meer door een camera in het gat te laten zakken. Tot nu toe is het enige bewijs dat de jongen in de put zit een snoepzakje dat de camera wist vast te leggen. Het kind zelf is niet gevonden, vermoedelijk omdat de camera maar tot 70 meter diepte gaat en de peuter zich nog verder in het gat bevindt.

Reddingswerkers hebben ongeveer 30 centimeter aarde weggehaald aan de bovenkant van het gat, maar kunnen niet verder graven vanwege instortingsgevaar. Er wordt nu gekeken of het mogelijk is om een verticale gang te graven, die parallel loopt aan de put om zo bij de peuter te komen. Hoe het met hem is en of hij nog leeft is onbekend.

Het is het tweede drama in korte tijd dat de familie meemaakt. In mei vorig jaar overleed hun andere zoontje Oliver op driejarige leeftijd aan een hartaanval.

 

Bron(nen):   HLN