Mysterie: zit Spaanse peuter wel in put?

Het tweejarige jongetje Yulen is nog steeds niet gevonden. Het kind zou in een 110 meter diepe put zijn gevallen tijdens een familie-uitje in de bergen bij Málaga. Deskundigen betwijfelen echter of er wel echt een kind in de put zit.

Zo zegt Francisco Barranquero, eigenaar van een bedrijf dat putten maakt: “Het lijkt me heel moeilijk dat het jongetje daar in zit. Bijna onmogelijk. En anders is er met het zoekwerk iets mis.” Hij stelt dat de 110 meter diepe put niet recht naar beneden is aangelegd, maar een afwijking heeft van twee of drie meter.

“Daarbij is het gat maar zo breed als een hand. Is het mogelijk dat een baby daar naar beneden valt zonder vast komen te zitten? Ik zeg dat dat heel moeilijk is”, zegt hij tegen nieuwsmedium El Español. 

Ook Luis Avial, technisch directeur van een bedrijf in geo-radars, zegt dat er een gerede kans is dat het kind zich niet in de put bevindt. “Twijfel is een kwestie van gezond verstand. Het gat is erg klein, bovendien steken er wortels naar binnen. Er zijn altijd uitsteeksels.”

Hij vervolgt: “Het lijkt me heel vreemd dat een kind in de winter, van die omvang, niet is blijven steken in de diepe put. En dat het bovendien daarna bedekt raakt door natuurlijk zand.”

Bron(nen):   De Telegraaf