Leo in rolstoel zit meer dan een etmaal vast in wc verpleeghuis

Terwijl de politie met man en macht op zoek was naar Leo de Ron (67) , die zonder jas in de vrieskou rond zou rijden in zijn rolstoel zat hij klem in de wc van zijn eigen verpleeghuis. En de staf kwam niet op het idee dat hij in de wc was die maar bezet bleef.

Rolstoeler Leo werd als vermist opgegeven, nadat verplegers hem zondag uit het oog waren verloren. Dochter Marjan de Ron (35) vroeg via sociale media om hulp, omdat haar vader, die niet goed kan praten door hersenletsel, vermoedelijk zonder jas van het terrein bij het verpleeghuis Nieuw Berkendael zou zijn vertrokken. Daarnaast was het batterijtje van het gps-systeem in zijn rolstoel leeg, waardoor De Ron onvindbaar was.

Personeel, familie en de recherche rukten uit om de jasloze man in gure weersomstandigheden te zoeken, maar vonden de 67-jarige pas 26 uur later op de koude vloer van het invalidentoilet van het woonzorgcentrum. ,,Schandelijk”, zegt Marjan tegen het AD. ,,De recherche heeft meermaals gevraagd of het gebouw toch nog doorzocht kon worden. Mijn vader was zondagavond niet te zien op de camerabeelden, dus de kans dat hij het pand had verlaten was volgens de politie al erg klein.”

De staf van het verpleeghuis vindt zichzelf bij nader inzien ook wel onnozel.