Roep om noodtoestand in Sint-Petersburg

Lokale autoriteiten in Sint-Petersburg hebben na het winterse weer van de afgelopen dagen opgeroepen de noodtoestand uit te roepen. Eén man is omgekomen nadat een stuk ijs op hem viel. Inwoners zijn boos omdat er te weinig zou gebeuren om de stad begaanbaar te houden.

''Het is een lastige situatie'', zegt een lokale bestuurder tegen persbureau AFP. ''We zien dat er frustratie leeft onder de bevolking, maar we doen ons uiterste best om het probleem op te lossen. We vragen zelfs het leger te helpen.''

Volgens de lokale weerdienst heeft Sint-Petersburg te maken met dubbel zo veel sneeuw als normaal. Inwoners van de stad zeggen tegen AFP dat het verkeer ''een chaos'' is, één bewoner zegt zelfs dagelijks een schep mee te nemen om haar auto uit te graven.

Afgelopen nacht vroor het 12 graden in het centrum van de Russische havenstad. Het ergste winterweer lijkt echter voorbij, meldt Weeronline. Komende dagen wordt het een stuk zachter en dooit het zowel overdag als 's nachts. De minima komen uit op circa 1 graad, de maxima op 4.