Fotograaf doet lugubere vondst in verlaten dierentuin

De Australische fotograaf Luke McPherson toog al in november met een vriend naar een verlaten dierentuin ergens anderhalf uur buiten Melbourne. Wat hij daar aantrof was even griezelig als onwaarschijnlijk: in een groenig aquarium dreef een reusachtige haai op sterk water.

De beelden van zijn toertje door het desolate dierenpark zijn inmiddels bijna 10 miljoen keer bekeken. Nadat kunstenaar en fotograaf Dom Krapski de video zag, ging hij afgelopen maand zelf een kijkje nemen. “De schuur met de haai was het eerste dat we vonden na twee minuten wandelen in het park”, schrijft hij op Vice. “We trokken een schuifdeur open en daar was het: een enorme, donkere tank, omgeven door rommel.”

De mensenhaai vond in 1998 de dood in vissersnetten voor de Zuid-Australische kust. Het vier meter lange dier is toen overgebracht naar de dierentuin. Het park moest in 2012 haar deuren sluiten vanwege de slechte omstandigheden waarin de dieren moesten leven. In de video van Luke McPherson zie je de tank met de haai op 16:56 minuten. Er hangt een bordje aan de muur met daarop de tekst ‘mysterieuze haai’.

Omwonenden zijn al jaren op de hoogte van de haai op sterk water, maar op social media is de exacte locatie zoveel mogelijk geheim gehouden. Tot nu. Sinds de beelden op YouTube viraal gingen, zijn er veel meer bezoekers. Het dak is al van het aquarium verdwenen en er zijn barsten in gekomen. Ook gooien mensen troep in het water, waardoor de haai nu aan het rotten is. “Ik vermoed dat dit nu over een paar weken allemaal weg zal zijn,” aldus Krapski op Vice.

Dit bericht bekijken op Instagram

Cracking open a cold Mountain Dew with the boys

Een bericht gedeeld door Dom (@krapski) op

Bron(nen):   Vice