Amersfoortse ambtenaar blundert: grappen over cliënt zijn te horen op voicemail

Nadat ze heeft opgehangen hoort een bijstandsgerechtigde op haar voicemail hoe ze wordt uitgelachen door de ambtenaar waar ze mee sprak. De Amersfoortse sociale dienst onderzoekt nu of de medewerker gestraft moet worden voor het onbeschofte gedrag. Het was de SP die het incident dinsdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Amersfoort onder de aandacht bracht.

De 27-jarige Tamara Wolters, die een WIA-uitkering ontvangt, werd eerder deze maand gebeld door een gemeente-ambtenaar. Ze kan niet opnemen dus spreekt de medewerkster haar voicemail in. Ze vertelt haar dat ze niet, zoals in een brief staat, 5.000 euro terug krijgt, maar dat ze juist 1.500 euro moet betalen. Dat is al geen fijn bericht, maar wat Wolters daarna hoort, doet haar pas echt verdriet.

De medewerkster denkt dat ze al heeft opgehangen en heeft dus niet door dat de voicemail nog loopt. “Hahaha, dat meisje heeft het geld al opgemaakt”, lacht de ambtenaar haar uit. “Een goede levensles voor haar”, reageert een collega. Daarna bespreken ze nog allerlei persoonlijke informatie van Wolters. Zo zeggen ze dat ze nog geld moet betalen voor de slaapkamer van haar zoontje en ‘voor wat er nu op het graf van haar vader ligt’.

“Dat mensen die geacht worden je te helpen onderling zó over je praten en gewoon niets om je lijken te geven, doet ontzettend pijn”, aldus de gekwetste vrouw. Ondanks uitgebreide excuses heeft Wolters een klacht ingediend. “Die gaan we uiteraard zorgvuldig behandelen. In de tussentijd trekken we absoluut lering uit dit incident,” aldus verantwoordelijk wethouder Cees van Eijk.

Bron(nen):   AD