Piloot landt per ongeluk in Schotland in plaats van Duitsland

Toen het vliegtuig van British Airways al bezig was met de landing zagen de passagiers het pas: het was niet het Duitse Düsseldorf dat steeds dichterbij kwam, maar Edinburgh in Schotland.

Het zou een korte vlucht zijn die gisterochtend uit Londen vertrok, maar het werd voor de passagiers alsnog een ommelandse reis. Pas twee uur na de landing op de verkeerde luchthaven kon het vliegtuig weer verder om alsnog op het correcte vliegveld te landen.

Een 24-jarige passagier vertelt aan de BBC dat ze er pas achter kwam dat ze op de verkeerde luchthaven waren geland toen de piloot omriep ‘Welkom in Edinburgh’. Ze dacht nog dat hij een grapje maakte, maar dat was niet zo. De piloot schrok toen hij hoorde dat hij verkeerd zat. “Hij zei dat hij geen idee had hoe het was gebeurd, dat het nog nooit was voorgevallen en dat het cabinepersoneel een oplossing zou bedenken”, aldus de passagier.

Volgens de BBC was er een fout gemaakt bij de vluchtdocumenten. Het Duitse bedrijf dat de vlucht regelde had de verkeerde plaats doorgegeven. Zowel de piloot als de luchtverkeersleiding hadden dus geen idee. Op hun papieren stond Edinburgh als eindbestemming. Er wordt nog onderzocht hoe dit kon gebeuren.

Bron(nen):   BBC