Neem een kijkje in deze 'Doomsday Bunker' van 3 miljoen

Samenleving
vrijdag, 29 maart 2019 om 12:43
welingelichtekringen header 1
Tijdens de Koude Oorlog bouwden de Amerikanen op geheime locaties in het hele land raketsilo's. Veel daarvan staan vandaag de dag leeg, maar eentje, ergens ten noorden van Wichita in de staat Kansas, heeft een nieuwe bestemming gekregen: neem een kijkje in de 3 miljoen dollar kostende 'Doomsday Bunker'.
Het gebouw heeft vijftien verdiepingen onder de grond. De muren zijn 2,70 meter dik en bestand tegen atoombommen. Er kunnen 75 mensen 5 jaar in overleven, mocht een grote ramp de aarde treffen. Het idee was zo populair dat elke woning al verkocht was voor het einde van de bouw. Het project is een voorbeeld van het succes van de snel groeiende survival-markt.
De bewoners zijn allemaal self-made miljonairs. Ze voelen zich stuk voor stuk opgelucht dat ze zo'n veilige haven hebben gevonden voor wanneer de wereld ten onder gaat. Dat lijkt een overdreven angst, maar ze zijn zeker niet de enigen. Maar liefst 35 procent van de Amerikanen gelooft dat er een grote ramp gaat gebeuren, die het einde van de mensheid betekent.
Zo ziet de bunker er van binnen uit:
Bron(nen): Business Insider