Ontroerende brief van juffen aan groep 8: “De Cito laat niet zien hoe leuk je bent”

Juf Anne en juf Marjan hebben een brief schreven aan alle kinderen van groep 8, die komende week de Cito-toets moeten maken. Je bent meer dan je Cito-score willen ze hun klassen meegeven.

“De Cito-toets laat niet zien wat jij ons het afgelopen jaar hebt laten zien”, staat onder meer in de brief. “De Cito-toets laat niet zien dat je andere kinderen kan helpen als dat nodig is. De Cito-toets laat niet zien dat je beter voor jezelf hebt leren opkomen. De toets laat ons ook niet zien hoe leuk, grappig, zorgzaam, behulpzaam en attent jij bent!”

Moeder Agnes Geense was ontroerd toen haar dochter Sterre de brief thuis voorlas. “Ik vond het zo mooi dat ze de brief zelf voorlas”, zegt Agnes tegen RTL Nieuws. “Toen ze begon te lezen, kreeg ik tranen in mijn ogen en moest ik wel even slikken. Ik was er echt door geraakt.”

Juf Anne Maguire en juf Marjan van Dijk van basisschool De Voorhof in Vianen wilden met de brief vooral de zenuwen wegnemen bij de kinderen, vertelt Anne. “We hebben een onderwijssysteem waarin scholen worden afgerekend op cijfertjes en de score die leerlingen op de Cito-toets halen, maar dat laat niet alles zien”, zegt ze. “Leerlingen hebben veel meer talenten dan ze kunnen laten zien tijdens zo’n toets.”

Bron(nen):   RTL Nieuws