10 dingen die je nog niet wist over vriendschap

We wisten al dat het hebben van vrienden - en dus een sociaal leven - bijdraagt aan je gezondheid. 10 zaken over vriendschappen die je nog niet wist. 1. Een vriendschap duurt gemiddeld 7 jaar. 2. De kans is groot dat je op je vrienden lijkt. 3. De kenmerken die bepalend zijn voor de vorming van vriendschappen bij volwassen: academische resultaten, de opleiding van de moeder en persoonlijkheid. 4. Gelovige mensen hebben hechtere vriendschappen. 5. Platonische vriendschappen zijn alleen mogelijk als je een vrouw bent. 6. Roddelen versterkt vriendschapsbanden. 7. De helft van onze vrienden behoort ook tot onze 'vijanden'. 8. Vriendschap is voor de meeste mensen belangrijker dan carrière. 9. Vrouwen hebben emotionele vriendschappen; mannen veel minder. 10. Facebookgebruikers hebben hechtere relaties. Lees hier de uitleg.  

Bron(nen):   Express      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Ik heb wel eens gehoord dat je 2 tot 3 echte vrienden hebt en de rest zijn goede of hele goede kennissen. Ik kan me helaas niet echt vinden in de bovenstaande lijst inclusief de uitleg.
  Maar ja, iedereen is anders en da’s maar goed ook

 2. catchit64

  Vriendschap is een betrekkelijk begrip, zeker sinds facebook bestaat waar je de melding krijgt dat iemand je als “vriend” heeft geaccepteerd.

 3. André Rodenburg

  verkeerd verstane songtekst (van Het Goede Doel, in een zelfhulpboek van mijn moeder) “vriendschap is een pakketje schuld, bedekt met een dun laagje schroom”.

 4. Victor Verlon

  “5. Platonische vriendschappen zijn alleen mogelijk als je een vrouw bent.”

  Dit wordt gepresenteerd als feit. Tegelijkertijd zijn er nog veel vooroordelen en onduidelijkheden over seks, relaties en vriendschap. Bijvoorbeeld over de seksdrive en seksuele beleving van vrouwen is nog veel te ontdekken.

  Ik denk dat er genoeg mannen zijn die zich niet lichamelijk aangetrokken voelen tot een vriendschappelijke vriendin. Of ze voelen zich nooit aangetrokken tot vrouwen; homoseksualiteit.

  En heel wat vrouwen denken stiekem wel eens aan seks met een vriendschappelijke vriend, maar doen er verder niets mee.

  Aantrekkingskracht kan altijd de kop op steken, maar hoeft vriendschap niet in de weg te zitten.

  En verder, mocht je als man telkens in de zogenaamde friendzone terecht komen… daar heb ik een video over uitgebracht:

  http://www.aantrekkingskracht.com/friendzone

  Ik roep mannen met dit probleem vooral op om, wanneer ze zich aangetrokken voelen tot een vrouw, niet eerst vriendschappelijk proberen aan te pappen. Van vriendschap naar een meer intieme relatie kan erg moeilijk zijn voor vrouwen.

  Zo worden je vriendschappen met vrouwen meer oprecht en relax…

Reacties niet toegestaan