Elon Musk linkt naar fake news, suggereert onzin over man Pelosi en verwijdert bericht even later

social media
maandag, 31 oktober 2022 om 11:17
welingelichtekringen header 1
Multimiljardair Elon Musk zwaait amper drie dagen de scepter op kantoor bij Twitter, of hij doet alweer iets stoms. De rijkste man op aarde deelt ernstige ongegronde beschuldigingen over de aanslag op de man van Nancy Pelosi, inclusief link naar een bekende fakenewssite.
Paul Pelosi (82) werd aangevallen door een inbreker en zo erg met een hamer bewerkt dat hij in het ziekenhuis ligt met een schedelbasisfractuur en andere zware verwondingen. De dader deelde eerder complottheorieën op Facebook en was op zoek naar de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.
Musk schreef dat er 'mogelijk meer speelt dan je op het eerste gezicht kunt zien' en linkte naar een artikel met ongefundeerde laster over het slachtoffer. Paul Pelosi zou een alcoholist zijn en tijdens de aanval een dronken ruzie hebben gehad met een mannelijke prostitué, die hem vervolgens gruwelijk bewerkte met een klauwhamer.
Even later verdween Musks tweet, en beschuldigde hij op 'ironische' wijze de New York Times van fake news. “Dit is fake news – Ik heb absoluut geen link gedeeld naar The New York Times!” klinkt het.
Ondertussen zijn steeds meer Twittergebruikers aan het kijken naar alternatieven, mocht het platform onder leiding van Musk veranderen in een ongemodereerde 'free-for-all'. De Mastodon-app lijkt populair als vervanging van het blauwe vogeltje.