Eredivisiewedstrijden in de toekomst mogelijk op maandag

De KNVB staat open voor het idee om in de toekomst ook wedstrijden op maandagavond te laten plaatsvinden in de Eredivisie. Dat laat Gijs de Jong, competitieleider van de KNVB aan Voetbal International weten. Door ploegen ook op maandag te laten spelen moet er meer rusttijd komen voor de teams die in Europa actief zijn. In Nederland wordt er in de Eredivisie alleen op vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld. In het buitenland daarentegen is het normaal dat er ook maandagavond wordt gespeeld. In Portugal en Rusland stonden afgelopen maandag nog topwedstrijden op het programma. PSV-trainer Dick Advocaat liet al weten voorstander te zijn van het plan. De Jong zegt dat de KNVB de mogelijkheid om op maandagavond te voetballen in toekomst zal onderzoeken. 'Waarom niet? Maar nu hebben we ons te houden aan de afspraken die zijn gemaakt met de televisie om de wedstrijden te spelen in het weekend', benadrukt de Jong. 'En de realiteit is wel dat we ook gewoon vastzitten aan de internationale speelkalender'.

Bron(nen):   VI      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Erwin Kwakkel

    Ja hoor, meer rusttijd voor Europees voetbal. Het heeft natuurlijk niets te maken met de reden dat de eerste divisie ook op maandag moest voetballen (meer spreiding van wedstrijden dus meer live dus meer geld)

    Voetbal hoort in het weekend, leuk zo’n uitwedstrijd van Groningen naar Tilburg. Eerder vrij nemen van je werk en midden in de nacht pas weer thuis en om 6 uur weer naar je werk. Oh wacht, de KNVB geeft natuurlijk helemaal niets om de supporters…..

Reacties niet toegestaan