NOC boos over persiflages dronken Willem-Alexander en ‘rokende kluns’ Beatrix

Sportkoepel NOC*NSF is zeer ontstemd over de koningshuispersiflages die dinsdag zijn uitgezonden tijdens het Sportgala, schrijft het AD. De koepel, die de verkiezing mede organiseert, noemt het een 'slecht geslaagde poging om het koningshuis bij het evenement te betrekken'. In de filmpjes, die tussen de verkiezing van de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar werden vertoond, namen de makers van tv-programma Koefnoen de koninklijke familie op de hak. Ze parodieerden onder meer koningin Beatrix, die werd neergezet als een rokende kluns in de keuken en probeert een diner voor de sporters klaar te maken. Ook schilderden ze prins Willem-Alexander af als een domme alcoholist. Na afloop van het Sportgala was er volgens het AD veel gemopper over de grapjes.  'Zo goed als de prestaties van onze sporters dit jaar, zo zeldzaam slecht zijn de grappig bedoelde filmpjes tijdens het Sportgala,' twitterde tennisser Raemon Sluiter. Mark Huizinga, olympisch kampioen judo in Sydney (2000), snapt helemaal niets van de keuze om het koningshuis 'te kakken' te zetten. 'Een paar uur voor het gala zaten de sporters nog bij de koningin. Dan kun je dit niet maken. Het gala moet een feest zijn. Een avond waar je koninklijk met elkaar omgaat. Dit is het tegenovergestelde.' Sportkoepel NOC*NSF werd onaangenaam verrast door de filmpjes.  'Wij zien het als een slecht geslaagde poging om, vergelijkbaar met de Olympische Spelen in Londen, het koningshuis in zo'n evenement te betrekken', laat de sportkoepel weten. Ondanks alle kritiek heeft hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Studio Sport geen enkele spijt over het uitzenden van de filmpjes. 'Over humor kun je altijd van mening verschillen,' zegt hij tegen het AD.

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Ach die NOC mensen moeten niet zeuren. Niks zo saai als sport dus de keuze van de redactie om het leuk te maken is het prima.

 2. 21-12-12 StarTime

  Eens de subsidie stoppen op die luxe jongeren. Als ik lees en hoor wat er daar gebeurd is en wat ze maar presteren dan moeten ze zich gewoon kapot schamen net als ons koniningshuis.
  Ik heb er geen voordeel aan dus afschaffen maar.
  Alleen de elite, een handjevol, profiteert hier van.

  Ik heb het niet gezien, maar er mag zoveel niet en er kan zoveel niet door de beugel.
  Natuurlijk moeten sporters bevooroordeeld zijn.
  De hele maatschappij hangt van vooroordelen aan elkaar.
  Korruptie is gewoon in en als je er niet aan mee doet redt je het niet in deze maatschappij.
  De grootste fraudeurs krijgen bonussen en de kleintjes worden gestraft.

 3. marianne martens

  Behalve de goede en leuke Dion en Buurman, was het verder een bijzonder interessante vertoning van Grootheid en leeg Machtsvertoon, veel schittering en ” holle” frasen. Het cabaret was tenen-krommend, zo stuitend slecht en platvloers.Als iemand zijn hele leven aan de sport wil doen, moet hij/ zij het vooral doen, maar de “claque” er omheen is mogelijk nog wel stuitender dan de kijker of sporter zelf.
  Daar in tegen was Jan Smit een genoegen om naar te kijken, zoveel plezier bij de kunstenaar/ podiumdier, en het publiek. Het plezier spatte ook af van al degenen die meededen.Achtergrondzangers/ musici, Heerlijk Prachtig.

Reacties niet toegestaan