Van der Meyde mag niet op kameel door Kollum

Andy van der Meyde zorgde daags na Kerst voor de nodige opschudding in het Friese Kollum. In het noordelijke dorpje met amper 6.000 inwoners signeerde de 33-jarige ex-prof van onder meer Ajax, Internazionale en Everton hedenmiddag zijn populaire biografie 'Geen genade'. Hij zou daarbij eerst een ritje op een kameel door het plaatsje hebben gemaakt. Zo stond het ook groots vermeld in de aankondiging. Maar de Partij van de Dieren kwam tegen die stunt in het verzet. De Friese fractie protesteerde furieus bij de organisatie. In de Leeuwarder Courant bekritiseerde Herman Gallé het tochtje op een kameel door Kollum als 'een walgelijke manier om het boek te promoten. En dat is niet in het belang van het dier.' Organisator Sierd-Henk de Bruin van het festijn in de Paradiso Bar cancelde geschrokken de gewraakte inleiding op een kameel. 'De Party fan de Dieren, der wolle wy gjin spul mei ha', zo liet hij in het Fries weten aan de plaatselijke media. De rit op een kameel refereerde aan een passage in het boek, waarin Van der Meyde onthult hoe hij tot zijn verbazing een kameel aantrof in zijn garage. Zonder de hulp van een kameel trok Van der Meyde honderden fans naar de Paradiso Bar in Kollum. De biografie is inmiddels al een paar weken een bestseller. Diana, de ex-vrouw van de voormalige international en moeder van zijn twee kinderen, heeft het boek aangeklaagd als een lange serie leugens.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Jannie Ooms

    Nog even en de Partij voor de Dieren vraagt minister Timmermans de ambassadeur van Saoudie Arabië te ontbieden. Omdat de woestijnbewoners daar nog steeds op kamelen rijden. De barbaren!

  2. André Somers

    En paarden mogen ook niet, natuurlijk? Heeft de PvdD wel kamervragen gesteld over het lintje van Van Grusven?

  3. marianne martens

    de dierentuin in Chili had nooit de de jonge ijsbeer van 14 jaar behoren te verkassen naar Argentinie ( zie krant/ verhaal middenstuk rechts ).Argentinie, een warm land met fijne mensen, tango, pampa’s, een fijne geschiedenis, waar de levende oppassers zeiden dat ie zo onrustig was!!!!!!!!!! We weten natuurlijk niet de precieze context van de situatie, wel dat het veel te warm was.Misschien iets voor de PVV , na de islam, straks weer de Polen, dan weer de islam, dan weer de Polen, etc,straks weer de homo’s of iets anders, Nu de dieren-verzorging in het buitenland. aan de kaak stellen.

Reacties niet toegestaan