Kvitova als zesde naar WTA Finals

Sport
door anp
maandag, 07 oktober 2019 om 8:27
kvitova als zesde naar wta finals1570429925
Petra Kvitova heeft zich als zesde tennisster geplaatst voor de WTA Finals in Shenzhen. De nummer 7 van de wereld bereikte afgelopen week in Peking de kwartfinales, waarin ze verloor van Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld. Kvitova haalde wel genoeg punten binnen om zeker te zijn van deelname aan het eindejaarstoernooi in China, van 27 oktober tot en met 3 november.
De 29-jarige Tsjechische pakte dit jaar twee WTA-titels, in Sydney en Stuttgart, en ze bereikte de finale van de Australian Open waarin ze verloor van Naomi Osaka. Kvitova won de WTA Finals bij haar debuut in 2011. Vier jaar later bereikte ze nog een keer de finale. De tennisster uit Bilovec gaat voor de zevende keer meedoen aan het lucratieve evenement voor de acht beste tennissters van het jaar. Eerder verzekerden Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Simona Halep en Bianca Andreescu zich al van deelname.
Kiki Bertens, die in Peking in de halve finales een matchpoint onbenut liet tegen Barty, is in de race voor één van de twee resterende tickets naar Shenzhen. De nummer 8 van de wereld staat op de ranglijst van dit jaar op plek negen, vlak achter Elina Svitolina en Serena Williams. Bertens doet deze week met een wildcard mee aan het toernooi van Linz. Ze nam de plek in het speelschema over van Kvitova, die zich geblesseerd afmeldde voor het Oostenrijkse hardcourttoernooi. Bertens, direct als eerste geplaatst, begint in Linz tegen Anastasia Pavlioetsjenkova. Ze kwam de Russin dit jaar al vier keer eerder tegen, beide speelsters wonnen twee duels.