Sport
door anp
zaterdag, 19 oktober 2019 om 13:58
bencic grijpt laatste ticket voor wta finals1571486887
Tennisster Belinda Bencic heeft Kiki Bertens afgetroefd in de strijd om het laatste ticket voor de WTA Finals in Shenzen. De 22-jarige Zwitserse bereikte op het toernooi van Moskou de finale door de Française Kristina Mladenovic in twee sets te verslaan: 6-3 6-4. Bencic heeft daarmee voldoende punten gehaald om Serena Williams op de ranglijst van 2019 te passeren en het laatste ticket voor het eindejaarstoernooi te bemachtigen. Op de ranglijst van dit jaar stond Bencic op de tiende plaats, één plaats achter Kiki Bertens en twee achter Williams. De beste acht tennissters van 2019 mogen meedoen aan het lucratieve eindejaarstoernooi, dat van 27 oktober tot en met 2 november in de Chinese stad Shenzhen wordt gehouden. Zeven van de acht deelneemsters waren al bekend. Bencic heeft met haar finaleplaats in Moskou de achtste plaats definitief in handen. Voor Bertens resteert daarmee een plek als reserve. De Zwitserse won dit jaar het toernooi van Dubai en kwam tot de halve finale op de US Open. Daarin verloor ze van de latere winnares Bianca Andreescu uit Canada. Vreugdekreet Bencic moest er hard voor knokken tegen Mladenovic. De Franse tennisster had Bertens in de kwartfinale geklopt, waardoor de Nederlandse een plek in de top acht niet meer kon halen. De Zwitserse sloeg op 3-3 in de eerste set toe en pakte vervolgens de set. Op 4-4 in de tweede set won ze de opslagbeurt van Mladenovic en maakte ze het op eigen service af. Met een vreugdekreet vierden Bencic en haar coach het bereiken van de finale en de WTA Finals. "Natuurlijk is het mooi dat ik hier de finale haal, maar ik ben zo blij dat ik op het allerlaatste moment de top acht heb gehaald", zei ze. "Ik was heel nerveus, maar ben nu zo opgelucht."