Opvallend wereldelftal 2012: alleen spelers uit Spaanse competitie

De FIFA maakte maandag bekend welke 11 voetballers een plek krijgen in het Elftal van het Jaar 2012. In het wereldelftal zijn opvallend genoeg uitsluitend spelers opgenomen die in de Spaanse competitie voetballen. Zelfs Robin van Persie, topscorer in de Engelse competitie, heeft geen plekje in het sterrenelftal van 2012 weten te bemachtigen.

Het elftal werd gekozen door 50.000 voetballers die zijn aangesloten bij de spelersvakbond FIFPro. Van Persie strandde bij de laatste 55 genomineerden. De spits van de Engelse topclub Manchester United moest Radamel Falcao, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi voor zich laten gaan. Maar niet alleen de aanvalslinie, ook het middenveld en de verdediging bestaan uitsluitend uit spelers die uitkomen in de Primera Division. De Spaanse topclubs Real Madrid en FC Barcelona leverden ieder vijf spelers, Atlético Madrid maakt het lijstje compleet met één speler.

Wereldelftal 2012:

Doelman: Iker Casillas (Real Madrid)
Verdedigers: Dani Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)
Middenvelders: Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona)
Aanvallers: Lionel Messi (Barcelona), Radamel Falcao (Atlético Madrid) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Maandagavond wordt duidelijk wie de Gouden Bal (prijs voor de beste voetballer van het jaar) wint. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Andrés Iniesta maken kans op de trofee.