‘Armstrong loog tijdens zijn bekentenis’

Lance Armstrong loog tijdens het interview dat hij gaf aan Oprah Winfrey waarin hij zijn dopinggebruik toegaf. Dat beweert professor Eric Postma hoogleraar in Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Tilburg zondag in het programma Sportlunch van Omroep Brabant. Hij vindt dat Lance alle uiterlijke kenmerken van een leugenaar vertoonde tijdens bepaalde delen van het gesprek Volgens Postma is het duidelijk dat Armstrong tijdens het interview loog, bijvoorbeeld als het ging over de mensen met wie hij samenwerkte zoals artsen en ploeggenoten. Postma: "Buiten dat Armstrong probeerde om de vraag te ontwijken, was zijn stem hoger, sprak hij trager en had hij een strakkere gezichtsuitdrukking." Deze gelaatsuitdrukking is dankzij eerdere interviews van Armstrong goed te vergelijken. "Die uitdrukking was bijvoorbeeld ook goed te zien in een interview dat Mart Smeets in het verleden had met Armstrong. Daarin vroeg Mart hem of hij doping had gebruikt. Toen had hij dezelfde kenmerken." Het is bekend dat je van liegen anders gaan praten en anders gaat kijken. Professor Postma meent op basis van zijn deskundigheid dat die tekenen een aantal keren tijdens het gesprek zeer duidelijk te zien waren, zei hij tegen omroep Brabant

Bron(nen):   Omroep Brabant      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Eenmaal een leugenaar blijft een leugenaar.

 2. RhodBerth

  Ik vind het niet meer dan netjes dan dat Armstrong niet anderen erbij gaat lappen, en dus nu gewoon zelf de schuld op zich neemt.

  Ik heb veel meer moeite met al die andere doping gebruikers, die eerst zelf gepakt worden, en dan anderen erbij gaan lappen.

  • Peter Smokers

   Hij sleept de hele wielersport erbij. Niet dat het mij wat kan interesseren. Ik weet dat het veel erger is.
   En dat blijkt nu wel.
   De wielersport moeten ze gewoon verbieden.
   Ja, de goeien lijden er altijd onder.
   Das juist het probleem.
   Je moet het wel gaan gebruiken wil je een kans maken.
   Dan haak ik allang af.
   Fiets voor de lol. Liefst geen wind en redelijk warm.

   (in antwoord op RhodBerth)
 3. jan bosscher

  Ja en eenmaal matennaaier altijd een matennaaier?

 4. Peter Smokers

  Liegen kun je niet leren. Dat zit in je genen. Dat hou je vol tot je dood dan heeft het geen nut meer om te verbergen. Dan mag het. Dan is het ook niet veel meer waard. Zo, ken ik nog veel meer topleugenaars. Teveel mensen liegen er op los alsof het gedrukt staat. Het is gewoon triest. Waarom moet je liegen ? Kost mij minder moeite om de waarheid te zeggen. Zelfs een leugentje om bestwil e.d. kost me al te veel moeite. Geen zin ofzo is eigenlijk een slecht exkuus, maar daar om heen draaien is misschien erger. Bang dat je toch wordt over gehaald voor iets wat je (totaal) niet zitten.

  Je kunt niet liegen. Alles is al bekend.

Reacties niet toegestaan