AZ beschuldigt KNVB van klassenjustitie

AZ verwijt de KNVB een passieve houding over de kwetsende spreekkoren bij Feyenoord. Een deel van de legioen zong in de Kuip bij herhaling "Er staat een schaap in het veld' en maakte blatende geluiden, als Adam Maher bij de Alkmaarders aan de bal was. 'Waarom wel Den Bosch aanpakken en Feyenoord niet. Dat is klassenjustitie', bitste trainer Gertjan Verbeek, die om meerdere redenen in de clinch ligt met de KNVB. Tijdens het bekerduel tussen FC Den Bosch en AZ waren Maher en Jozy Altidore het mikpunt van racisme. Volgens Verbeek was er bij Feyenoord ook sprake van racisme jegens Maher, die een Marokkaanse afkomst heeft. 'En niet één keer, maar langdurig. En door veel meer mensen. Scheidsrechter Nijhuis deed niets, ook Feyenoord deed niets en de aanklager deed niets.' De KNVB is niet van plan het incident alsnog te onderzoeken. 'De veiligheidscoördinatoren van Feyenoord en AZ hebben niets over spreekkoren aangegeven op het veiligheidsformulier en daarom is de aanklager niet in actie gekomen', aldus de uitleg van de KNVB. AZ-directeur Toon Gerbrands vindt dat verweer zwak. 'Het is allemaal weer heel formeel. Het is ook vreemd dat de KNVB-waarnemer niets heeft gemeld. Hij zat vlak bij ons en moet de spreekkoren hebben gehoord, omdat ze herhaaldelijk (zeker drie tot vier keer) en langdurig voorkwamen.' Ook Gerbrands verbaast zich over het verschil in benadering van dit probleem bij FC Den Bosch en bij Feyenoord. 'Waarom de ene club wel en de andere niet? Bij FC Den Bosch waren de spreekkoren aan het adres van Maher me eerlijk gezegd zelfs ontgaan.' Tijdens Feyenoord-AZ vroeg arbiter Nijhuis aan Maher niet van het veld te stappen. Hij zou achteraf alles wel regelen, maar deed dat dus niet.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. wezijnniethetzelfde

  Naast de door en door rotte Wielerwereld, de Money/Mammon -Wereld, de Voetbalwereld, de Tenniswereld,de Atletiek, Zwemmen, de Ziektekosten-Verzekeringswereld, de Project-ontwikkelaars-wereld, de Woon-Bouwwereld, de Lobbyisten in Nederland en Brussel, het Militair- Industrieel complex, Wooncorporaties, Onderwijsinstellingen, Domme fraude- gevoelige Bestuurders en Politici, is het wel heel wonderlijk etc, dat heel veel mensen nog in al die ‘isme” blijven geloven.”Ben ik nu zo stom of ben U zo stom” om onze “toffe” van Gaal maar even te parafraseren. Overigens de KNVB is net zo rot als het Internationaal overkoepelend orgaan!!!! de FIFA. Het formulier!!!!!!!!!!! Nederland gaat ten onder aan ” calculatie en boekhouding” ( invullen: hoeveel minuten gaat U naar het toilet!!! ).De mens is meer dan de samenstelling van getallen. Lafheid troef en net zoals de Werkers op de werkvloer, worden Nederlanders op het veld uitgescholden en gediscrimineerd. Ernstig zat, voor de sporters en werkers, want op een gegeven moment leidt het af, zo simpel is het.

 2. RhodBerth

  Maak je toch niet overal zo druk over. Hoort allemaal bij de psychologische oorlogsvoering van toeschouwers. Ik zou niet meezingen, maar om er allemaal onderzoeken naar te gaan doen…

  • wezijnniethetzelfde

   rhodberth, nu je het zo zegt, ik zal er voortaan opletten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan